Dit is een post van een voorgestelde groep
Het Forum voor Belgie & Nederland
Hieronder vind je de berichten van verschillende regio's in België en Nederland.
Zit jouw regio er nog niet bij, stuur ons dan even een berichtje en dan maken wij deze voor jou aan!
Meld je aan bij één of meerdere groepen in de linkerkolom om regio-specifieke posts te bekijken en erop te reageren.
Schrijf je vraag/ aanbod/ getuigenis in het tekstvak 'Deel iets mee...'.
Vergeet bij het plaatsen niet aan te klikken wie of wat je zoekt of aanbiedt. Je kan 1 of meerdere keuzes aanvinken: Grondstoffen, Landeigenaar, Verbinder,Vrijwilliger.
Dit kan je bij "Onderwerp" meegeven.
Voeg eventueel een foto toe aan je bericht.
Klik vervolgens op 'Maak een post'.
Je bericht zal nu in de gekozen groep verschijnen.
Bedankt voor je bijdrage! 💚
Bekijk groepen en posts hieronder.
Dit is een post van een voorgestelde groep
Beste broodliefhebber,
In de jacht op efficiëntie is brood, ons dagelijks voedsel, zijn ziel kwijtgeraakt. De snelgroeiende, massaal geproduceerde broden die we vandaag de dag vinden, zijn gemaakt van armere granen, gekozen omwille van hun productiviteit, niet hun smaak. De smaak is verwaterd, de voedingswaarde verminderd, en ons lichaam herkent het nauwelijks meer als het voedzame product dat het ooit was.
De Broodrevolutie van Het Traagste Brood brengt hier verandering in. We keren terug naar de kern van wat brood zou moeten zijn: een product van de natuur, de grond, en geduld. Onze revolutie begint met het gebruik van traditionele, oude granen – variëteiten die generaties hebben doorstaan zonder de grond uit te putten. Deze granen geven niet alleen smaak, maar ook diepe voedingswaarde en respecteren de natuurlijke balans van de bodem net zoals we ervaren bij Natural Farming.
Om De Broodrevolutie verder te realiseren zijn wij op zoek naar een graanhulp,…
Dit is een post van een voorgestelde groep
Beste broodliefhebbers,
In de jacht op efficiëntie is brood, ons dagelijks voedsel, zijn ziel kwijtgeraakt. De snelgroeiende, massaal geproduceerde broden die we vandaag de dag vinden, zijn gemaakt van armere granen, gekozen omwille van hun productiviteit, niet hun smaak. De smaak is verwaterd, de voedingswaarde verminderd, en ons lichaam herkent het nauwelijks meer als het voedzame product dat het ooit was.
De Broodrevolutie van Het Traagste Brood brengt hier verandering in. We keren terug naar de kern van wat brood zou moeten zijn: een product van de natuur, de aarde en geduld. Onze revolutie begint met het gebruik van traditionele, oude granen – variëteiten die generaties hebben doorstaan zonder de grond uit te putten. Deze granen geven niet alleen smaak, maar ook diepe voedingswaarde en respecteren de natuurlijke balans van de bodem net zoals het geval is bij Natural Farming.
Om De Broodrevolutie verder te realiseren zijn wij op zoek naar een…
Dit is een post van een voorgestelde groep
Hallo iedereen,
dankzij een vriendin mag ik natural-farming-gewijs de handen uit de mouwen steken om een gemengd perceel gelegen te Zulte aan te pakken.
Momenteel vraagt het her-aangeplante bosje nog de nodige aandacht. Het gras staat behoorlijk hoog en de kleine boompjes kunnen deze zomer hulp gebruiken om niet verstikt te geraken door het lange gras.
Wie heeft zin om hierbij te komen helpen?
Er is al een zeis en sikkel aanwezig.
In principe is vanaf nu elke vrijdag en zaterdag mogelijk.
Dit is een post van een voorgestelde groep
Dit weekend begonnen met Natural Farming door stro uit te strooien in onze moestuin (op het terrein van de natuurlijke moestuinvereniging Kringloop in Dordrecht, NL).
Dit is een post van een voorgestelde groep
Zaterdag = samentuindag, doe jij ook mee?
We gaan er een gewoonte van maken: elke zaterdag samen buiten bezig zijn.
Met Natural Farming en met andere dingen die op deze plek kunnen gebeuren:
eenjarige groenten zaaien-planten-oogsten, samen eten, recepten uitwisselen, takkenwal bouwen, wilgenscherm vlechten, groenbemesters inzaaien en later - met de zeis...? - maaien, uitwaaien, ruimte voelen, bessen plukken, verbindende gesprekken voeren, groenten fermenteren, ontstressen, je kind(eren) meenemen op ontdekking door het buitenleven, in het najaar appelen plukken, noten rapen, notenboompjes met penwortel kweken,...
De Boerderij (Nijlen, België) is een opstartend experiment. An woont en werkt er, en wil onderzoeken hoe de plek meer mensen kan ontvangen en hoe dat kan bijdragen aan het radicaal herstel van mens, natuur en samenleving. Heidi en Mieke zetten zich mee in om het samentuinen in de deeltuin op te starten. Wanneer? In juni, bijna alle zaterdagen 1-8-15-22 juni + uitzonderlijk zondag 30 juni. Telkens van 10-13u…
Dit is een post van een voorgestelde groep
Hi naturals,
Ik volgde de workshop met Kutluhan in mei 2024 en doe graag ervaring op in Natural Farming. Aangezien ik zelf geen terrein heb steek ik graag de handen uit de mouwen bij initiatieven in de buurt.
Drop a sign !
Groetjes,
Liesbet
hey Liesbet, top! je kan bij Jarl Vaerten in Holsbeek terecht. hij heeft land in Holsbeek en is daar een initiatief aan het opzetten. je vindt hem hier op het forum of op https://www.leef.community/
Dit is een post van een voorgestelde groep
Opgeladen door een prachtig weekend NF, ben ik op zoek naar landbouwgrond. Ik wil aan de slag terwijl mijn hoofd het nog niet weet. 😊
Dit is een post van een voorgestelde groep
Dag vrienden van de natuur, mijn naam is Leen afkomstig uit het mooie pajottenland Tollembeek.
Sinds vorig jaar gestart met natural farming en een stuk permacultuur in mijn huurtuin.
Ik heb een leuk adresje gevonden waar ze bio-stro verkopen. De Biohoeve in Deftinge Geraardsbergen.
Het zou leuk zijn mensen te leren kennen en samen te kunnen werken in de tuin.
Wie interesse heeft, laat gerust iets weten, je kan me bereiken op 0473452586.
Groetjes Leen Soleil
yes, samen! 😀